Vi som arbetar på SjöskolanVi som arbetar på Sjöskolan
Christer Branzell

Jag är i grunden teknisk ingenjör inom flygmotorteknik, och har bland annat arbetat som flygmotoringenjör inom Flyg med Draken och Viggen. Jag har även lång erfarenhet av service och eftermarknad för marina motorer från företag som Volvo Aero, Scania och Pon-Power och Rindö Marine. Har tidigare arbetat inom bla Volvo Aero som ansvarig för service och underhåll av gasturbiner för Marinens Robotbåtar.

Driver företaget GT-Analys AB marin service, vilket gör mina lektioner både aktuella och breda.

På fritiden renoverar och sköter jag en klassik tråbät, en Solö Aqua Cabin 25 från 1966.Gerhard Chronholm

Jag började segla när pappa köpte båt till familjen, då var jag 7 år gammal. Efter mer än 10 års familjesegling och några andra sidospår är nu båtlivet mitt yrke. Några av sidospåren seglade mig över Atlanten. Instruktör inom Master of Yachts, Fartygsbefäl kl VIII m.fl. men även som skeppare på både segel- och RIB-båtar. Som längst har jag seglat från Lysekil till Seattle, via Panamakanalen. Jag är certifierad Master of Yachts instruktör sedan 2004.

På fritiden återupplever jag ungdomen med min nu 12-årige son.

Delägare i Sjöskolan på Beckholmen tillsammans med Anna Michalowska.

gerhard@sjoskolan.seMilo Dahlmann

Seglat till Antarktis och över Atlanten, sjuksköterska och sjöräddare....

Milo är sjuksköterska på akuten på Södersjukhuset och sjöräddare.  Men kanske mer känd som  den första svenska kvinnan som ensam korsat Atlanten. Hon har också seglat med egen båt till Antarktis. Om du vill läsa om Milos äventyr, titta på länken nedan. Så du som går Fartygsbefäl kl VIII eller Basic Safety på Sjöskolan på Beckholmen, kan vara säker på att du får kunskap som prövats i praktiken, både under ordnade former på sjukhuset eller från mer primitiva situationer.

http://www.milodahlmann.seRichard Gradin

"Att segla är livet" säger många, och det gäller i hög grad för mig.

Förutom mitt arbete som charterseglare i Stockholm har jag också uppdrag att transportsegla båtar runt om i världen, vilket fört med sig många härliga sjömil och massor av erfarenhet. Jag har en internationell yrkesexamen för segelbåtar (Master of Yachts) samt den svenska motsvarigheten, Fartygsbefäl klass VIII.

På Sjöskolan utbildar jag bland annat i Förarintyg samt Kustskepparintyg.

På fritiden seglar jag gärna!Stina Jansson

För många är jag en välkänd seglarprofil med min bas i GKSS-hamnen, Långedrag, Göteborg. Jag långseglar gärna i Europa med min egen eller andras båtar, gärna en Farr 65R. Jag ordnar gärna även marknadsföringsevent för seglare i större eller mindre format, i såväl Stockholm som Göteborg.

Charterskeppare, seglarinstruktör och navigationslärare sedan drygt 20 år. Jag är utbildad intensivvårdssjuksköterska och har hållit kursen sjukvård ombord i många år.

På Sjöskolan föreläser jag i förarintyg- kustskeppar- och utsjöskepparintyg och även SRC-intyget. Jag tar även uppdrag som din privata båtlärare. Med Göteborg som bas, och Stockholm som komplement.

På min fritid är jag helst ombord på min Fortissmo, gärna på väg mot en obruten horisont.Kjell Johansson

Efter 10 års anställning i Marinen jobbar jag heltid med utbildningar för den civila sjöfarten.

Lång erfarenhet inom skeppsteknik, sjösäkerhet och högfartsnavigation från både civil och militär sjöfart.

Författare till boken "Handhavande av snabba fartyg".

Ägnar ledig tid på Öland med kitesurfing och tävlingsbåtar under namnet Speedcats.Eric Lindén

Heltidsbrandman i Storstockholms brandförsvar sedan 2001.

Jobbar på Katarina brandstation som är en av de tre RITS-stationerna i Sverige. Specialutbildade för att snabbt kunna undsätta fartyg med brandbekämpning till sjöss.

På fritiden jobbar jag gärna med min firma "Resurseric" med Brand-, säkerhetsutbildningar ihop med Sjöskolan!

Trivs på, vid, bredvid havet med min familj och vänner.

Kontakta Eric här.Anna Michalowska

Anna Michalowska – jag har varit med sedan starten av Sjöskolan 2001, är delägare tillsammans med Gerhard Chronholm och arbetar med administrativa uppgifter.

Före Sjöskolan arbetade jag med kommunikation i olika roller, senast på Rädda Barnen där jag var marknadschef.  En av mina viktigaste upplevelser såväl yrkesmässigt som privat var två år i Australien med arbete på Swedish Trade Office i Sydney.

Jag bor också på Beckholmen och har nära till jobbet.

anna@sjoskolan.seLeif Sällqvist

Leif Sällqvist – Sedan några år tillbaka kör jag bunkerbåt med diesel ut till båtar och skärgårdsmackar. Dessförinnan arbetade jag i många år på Sjöhistoriska Muséet som rustmästare på den gamla isbrytaren Sankt Erik.

Jag har skeppare A-utbildning och undervisar i förarintyg, kustskeppare och Fartygsbefäl kl VIII.

Vad jag gör på fritiden? Renorverar Harmaja, en stålbåt...Tom Törngård

Uppvuxen om sommrarna på en ö i Tjust skärgård ….det finns inga bättre sommarlov och semestrar!

13 år inom försvarsmakten, från fallskärmsjägare till kustjägare och stridsdbåtar och svävare samt andra marina flytetyg.

"Master of Yacht 200 GT Power and Sail Unlimited" och Basic Saftey är några utbildningar som jag har genomfört på Sjöskolan. Vilket resulterade i att jag kunde arbetade som ”Ship Security Officer" och navigations officer på en 70 meters lyx yacht som besökte många kända hamnar runt om i världen.

Jag arbetar på Sjöskolan i huvudsak med radarpraktik för Fartygsbefäl klass VIII och kustskepparintyg samt förarintyg.

På min fritid är jag med min familj på sjön eller i skogen!

Sjöskolan på Beckholmen
115 21 Stockholm
TELEFON: 08-661 09 09
E-POST: info@sjoskolan.se

© Copyright 2017 Sjöskolan
Sajt producerad av Piliz MflVi stödjer
Film


Top