Båtpraktik

• Båtpraktik

Båtpraktik dag, båtpraktik mörker samt radarpraktik

Här kan du välja datum för den båtpraktik som inte gick att genomföra under vintern 2018. Observera att det finns både båtpraktik dag, mörkerpraktik samt radarpraktik att välja på. Det är viktigt att du väljer rätt praktik då de inte går att kombinera.

Dagpraktik är ett förhandskrav för att få skriva provet till Kustskepparintyget. Mörkerpraktik är ett tillval för dig som gått Kustskepparintygs kursen. Och radarpraktik är ett krav för dig som gått Fartygsbefäl klass VIII.

Välj datum som passar dig här intill, så återkommer vi med en bekräftelse till dig.

Vi tar max 6 elever per praktiktur för dag- eller mörkerpraktik, det måste vara minst 3 bokade för att en tur skall bli av.  För radarpraktik för Fartygsbefäl klass VIII är det max 4 elever på varje tur.

För alla tillfällen gäller:

• Samling vid Sjöskolans entré.
  • Sjökort & bestick finns ombord.
  • Flytväst finns ombord.
  • Fikakorg ingår.
  • Meddela om du behöver glutenfritt, laktosfritt, veganskt eller vegetariansk fika.

Dagpraktik:

• Säkerhetsgenomgång
  • Säkerhetsutrustning
  • Navigera med sjökort
  • Styra efter kompass
  • Navigera i samt utanför farled
  • Lägesbestämning
  • Man över bord
  • Lägga till samt kasta loss
  • Knopar
  • Effekt av strömt vatten

Mörkerpraktik:

• Säkerhetsgenomgång
  • Säkerhetsutrustning
  • Planera resa i mörker
  • Framföra båten i belyst farled
  • Identifiera fyrar
  • Utnyttja sektorfyrar
  • Avståndsbedömning i mörker
  • Navigera med och utan elektroniska hjälpmedel
  • Positionsbestämning
  • Knopar

Radarpraktik:

• Genomföra obligatorisk radarpraktik enligt Transportstyrelsens TSFS 2011:116 bilaga 3.

Stockholm Båtpraktik dag 24 maj
Kl 18.00-22.00