Utbildningens innehåll | Utbildningstider | Pris

• kombokurs Basic Safety & aff refresh 2
  • kombokurs Basic Safety & aff refresh 3

Refresh kombokurs Basic Safety refresh & AFF

4 dagars utbildning där du får Basic Safety refresh samt Advanced Fire Fighting refresh.

Basic Safety STCW Manila REFRESH är en kurs i grundläggande säkerhet för sjöpersonal som har ett certifikat sedan tidigare (men som ej behöver vara Manila) och som har tre månaders relevant sjötjänstgöring under de senaste fem åren.

Advanced Fire Fighting REFRESH är en utbildning för dig som gått Basic Safety och Advanced Fire Fighting kursen. Du lär dig släckledarens roll ombord, med fokus på kommunikation, samt deltar i praktiska övningar.

Kursens omfattning uppfyller de krav som angetts av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2013:47) om utbildning och behörigheter för sjöpersonal, i enlighet med Manila föredraget.

Inträdeskrav
För att kunna gå en fortbildnings/refreshkurs krävs tidigare certifikat på nämnda kurser, det är viktigt att det är ett svenskt certifikat då Transportstyrelsen inte godkänner utländska utbildningar till refreshkurserna. Det går också bra med ett svenskt utbildningsintyg.
Alternativt påteckning på behörighetsbeviset (regel VI/1).
Dessutom krävs minst tre månaders relevant sjötjänstgöring under de senaste fem åren.
Samt att du skall uppvisa ett giltigt läkarintyg.
Innehar du inte ovan krävs en ny genomgången grundkurs.
Längst ned på denna sida hittar du en länk till Transportstyrelsens informationdokument.

Efter genomförd kurs får du ett kursintyg. Med hjälp av detta tar du sedan ut ett certifikat på Transportstyrelsen.

Tycker du att det är många regler?
Vi har samlat svaren på de vanligaste frågorna här.

• Brandskydd
  • Överlevnadsteknik
  • Sjukvård
  • Personlig säkerhet och ansvar
  • Brandbekämpning ombord
  • Rök- och släckövningar
  • Kemskydd

Fyra dagar
Stockholm 8-11 maj
Plats finns

Pris

12.100 kr ex moms, som inkluderar litteratur och lån av skyddskläder. Kaffe/te och smörgås/bulle/frukt alla för- och eftermiddagar och lunch den dagen du är på brandfältet.

Vid anmälan ange klädstorlek under "meddelanden". Likaså är det bra att veta om du är allergisk mot något.

Sista dagen efter genomförd kurs får du kursintygen. Därefter beställer du själv de eventuella certifikat du behöver från Transportstyrelsen.