Kustskepparintyg, Kustskepparexamen GöteborgKustskepparintyg i Göteborg

Kustskepparkursen är en fortsättning och en fördjupning av dina kunskaper från förarintyget, och håller också på i två dagar mellan kl 09-16 båda dagarna. Du måste ha ett kustskepparintyg för att få framföra en båt som är både mer än 12 meter lång och mer än 4 meter bred. Det finns 2 st. förhandskrav för att få skriva  Kustskepparintyget, dels måste du inneha ett Förarintyg samt att du även måste ha genomfört "dagpraktik". Samma dagpraktik vi erbjuder i samband med våra Förarintygskurser.
På Kustskepparkursen får du lära dig mer om begreppen avdrift och ström, och hur det påverkar din kurs i kortet versus den kursen du skall styra för att nå ditt mål. Precis om på Förarintyget pratar vi om säkerhet och sjukvård, men på kustskeppakursen lär du dig också mer om de lagar och paragrafer som styr båtlivet. Vi går också mer i detalj in på olika fartyg och dess lanternor, ljudsignaler samt dagersignaler. Och så lär vi ut hur du räknar med missvisning och deviation, tillsammans med avdriften och strömmen. Så att du kommer fram även med din magnetiska kompass, och inte bara med din GPS. Men vi lär också ut lite tips och tricks hur bäst navigera med din GPS, nackdelarna såväl som fördelarna.

Missa inte möjligheten att tillsammans med din instruktör genomföra en båtptaktik i mörker. Mörkerpraktiken är inget krav för att bli godkänd på kursen, men ett mycket uppskattad båttur där du får möjlighet att navigera efter fyrarna i skärgården. Främst utan elektroniska hjälpmedel, men även med elektronikens hjälp. Du bokar mörkerpraktiken när du bokar kursen här på hemsidan.

Du som kvinna kan boka 2 kursplatser till priset av 1!
Vi på Sjöskolan vill främja jämlikhet i båtlivet, och ser att i dag är antalet kvinnor inte alls lika stort som andelen män som går vidare och läser kustskepparkurserna. På våra förarintygskurser är fördelningen kvinnor och män ganska jämn, men när det kommer till kustskepparkurserna är det inte längre så. Oftast är det bara männen som läser vidare. Vi på Sjöskolan har bestämt oss för att göra en insats för att det skall bli en jämnare fördelning även på kustskepparkurserna, och förhoppningsvis kan det i längden bidra till ett jämlikare båtliv.

Vi erbjuder dig som kvinna att när du anmäler dig till en kustskepparkurs och samtidigt bokar en väninna på samma kurs så bjuder vi på den ena kursavgiften. Gå 2 för priset av 1. När du anmäler väinnan skriver du ” väninna till …” i meddelanderutan, så bjuder vi på den väninnans kursavgift. Det betyder att ni kan gå två kvinnor för samma pris som en person gör. De kostnader som eventuellt tillkommer för den som blir bjuden på kursavgiften är kurslitteratur och examinationsavgift. Ju fler kvinnor som har kunskap och kompetens i båtlivet desto bättre och säkrare blir blir båtlivet på sjön, då är vår förhoppning att det blir vanligare att kvinnor och män blir lika delaktiga i båtlivet.
Läs mer om erbjudandet här.


Utbildningens innehåll

  • Navigering inom- och utomskärs och till havs, i och utanför prickad farled, under ljus, mörker samt i nedsatt sikt
  • Sjövägsregler
  • Utmärkningssystemet
  • Ljud- och ljussignaler
  • Säkerhet ombord med nödsignaler, hur sjöräddningen larmas, lämplig säkerhetsutrustning, brandskydd, enklare sjukvård, knopar, ankring m.m.

Examen
Provet sker på Sjöskolan. Resultatet får du direkt.

Förkunskaper
Förarintyg båt med Båtpraktik dager, bägge ifylda i din intygsbok
(ej att förväxla med ovan nämnda Båtpraktik mörker). Och du skall fylla 15 år som lägst under kalenderåret du tar Kustskepparintyget.

Lokal
Göteborg - Pråmen, Adolf Edelsvärds gata, Klippan.


Utbildningstider

Två dagar
Göteborg 23-24 feb 2012
lör-sön kl 09-16
båtpraktik TBD
examiantion TBD
Plats finns

Göteborg 30-31 mars 2019
lör-sön kl 09-16
båtpraktik TBD
examination TBD
Plats finns

Göteborg 11-12 maj 2019
lör-sön kl 09-16
båtpraktik 12/5 kl 19-23
examination TB
Plats finns

Göteborg 8-9 juni
lör-sön kl 09-16
examination TBD
Plats finns

Pris

Kustskepparintyget kostar 2.495 kr inkl. moms

ERBJUDANDE!
Om du bokar Förarintyg samtidigt som du bokar Kustskepparintygskursen ger vi 395 kr i rabatt.
Kan ej kombineras med andra rabatter.

I priset ingår kaffe/te med tilltugg. Tillkommer gör kurslitteratur, examensavgift samt eventuell praktiktur. Klicka på bokaknappen ovan så ser du alla alternativen.

Kustskepparintyget kostar 2.495 kr inkl. moms

Mörkerpraktik 890 kr (frivilligt)

Kurslitteratur 540 kr, samma som till Förarintyget

Övningssjökort Kustskeppare 106 kr

Examen 450 kr (betalas till examinatorn)

Instruktörer
Stina Jansson
Gerhard Chronholm


Sjöskolan på Beckholmen
115 21 Stockholm
TELEFON: 08-661 09 09
031-762 09 09
E-POST: info@sjoskolan.se

© Copyright 2019 Sjöskolan
Sajt producerad av Piliz MflVi stödjer


Top