Kustskepparintyg, Kustskepparexamen GöteborgKustskepparintyg i Göteborg

Kustskepparkursen är en fortsättning och en fördjupning av dina kunskaper från förarintyget, och håller också på i två dagar mellan kl 09-16 båda dagarna. Du måste ha ett kustskepparintyg för att få framföra en båt som är både mer än 12 meter lång och mer än 4 meter bred. Det krävs också att du har en dokumenterad båtpraktik enligt specifikationen som finns på sidan för Nämnden för Båtlivsutbildning och ett förarintyg som är minst en månad gammalt för att få skriva  kustsekpparintyget. Du får lära dig mer om begreppen avdrift och ström, och hur det påverkar din kurs i kortet versus den kursen du skall styra för att nå ditt mål. Precis om på förarintyget pratar vi om säkerhet och sjukvård, men på kustskeppakursen lär du dig också mer om de lagar och paragrafer som styr båtlivet. 

Du som kvinna kan boka 2 kursplatser till priset av 1!
Vi på Sjöskolan vill främja jämlikhet i båtlivet, och ser att i dag är antalet kvinnor inte alls lika stort som andelen män som går vidare och läser kustskepparkurserna. På våra förarintygskurser är fördelningen kvinnor och män ganska jämn, men när det kommer till kustskepparkurserna är det inte längre så. Oftast är det bara männen som läser vidare. Vi på Sjöskolan har bestämt oss för att göra en insats för att det skall bli en jämnare fördelning även på kustskepparkurserna, och förhoppningsvis kan det i längden bidra till ett jämlikare båtliv.

Vi erbjuder dig som kvinna att när du anmäler dig till en kustskepparkurs och samtidigt bokar en väninna på samma kurs så bjuder vi på den ena kursavgiften. Gå 2 för priset av 1. När du anmäler väinnan skriver du ” väninna till …” i meddelanderutan, så bjuder vi på den väninnans kursavgift. Det betyder att ni kan gå två kvinnor för samma pris som en person gör. De kostnader som eventuellt tillkommer för den som blir bjuden på kursavgiften är kurslitteratur och examinationsavgift. Ju fler kvinnor som har kunskap och kompetens i båtlivet desto bättre och säkrare blir blir båtlivet på sjön, då är vår förhoppning att det blir vanligare att kvinnor och män blir lika delaktiga i båtlivet.
Läs mer om erbjudandet här.


Utbildningens innehåll

  • Navigering inom- och utomskärs och till havs, i och utanför prickad farled, under ljus, mörker samt i nedsatt sikt
  • Sjövägsregler
  • Utmärkningssystemet
  • Ljud- och ljussignaler
  • Säkerhet ombord med nödsignaler, hur sjöräddningen larmas, lämplig säkerhetsutrustning, brandskydd, enklare sjukvård, knopar, ankring m.m.

Examen
Provet sker på Sjöskolan. Resultatet får du direkt.

Förkunskaper
Förarintyg båt med Båtpraktik dager, bägge ifylda i din intygsbok
(ej att förväxla med ovan nämnda Båtpraktik mörker). Och du skall fylla 15 år som lägst under kalenderåret du tar Kustskepparintyget.

Lokal
Göteborg - Pråmen, Adolf Edelsvärds gata, Klippan.


Utbildningstider

Två dagar
Göteborg 24-25 feb. 2018
lör-sön kl. 09-16
Fullbokad

Göteborg 21-22 april
lör-sön 9-16
Plats finns

Göteborg 12-13 maj
lör-sön kl 9-16
Plats finns

Göteborg 16-17 juni
lör-sön kl 9-16
Plats finns

Pris

Kustskepparintyget kostar 2.195 kr inkl. moms

ERBJUDANDE!
Om du bokar Förarintyg samtidigt som du bokar Kustskepparintygskursen ger vi 395 kr i rabatt.
Kan ej kombineras med andra rabatter.

I priset ingår kaffe/te med tilltugg. Tillkommer gör kurslitteratur, examensavgift samt eventuell praktiktur. Klicka på bokaknappen ovan så ser du alla alternativen.

Kustskepparintyget kostar 2.195 kr inkl. moms

Mörkerpraktik 600 kr (frivilligt)

Kurslitteratur 515 kr, samma som till Förarintyget

Övningssjökort Kustskeppare 106 kr

Examen 450 kr

Instruktörer
Stina Jansson
Gerhard Chronholm


Sjöskolan på Beckholmen
115 21 Stockholm
TELEFON: 08-661 09 09
031-762 09 09
E-POST: info@sjoskolan.se

© Copyright 2018 Sjöskolan
Sajt producerad av Piliz MflVi stödjer


Top