Kustskepparintyg, Kustskepparexamen GöteborgKustskepparintyg i Göteborg

Kustskepparkursen är en fortsättning och en fördjupning av dina kunskaper från förarintyget, och håller också på i två dagar mellan kl 09-16 båda dagarna. Du måste ha ett kustskepparintyg för att få framföra en båt som är både mer än 12 meter lång och mer än 4 meter bred. Det finns 2 st. förhandskrav för att få skriva  Kustskepparintyget, dels måste du inneha ett Förarintyg samt att du även måste ha genomfört "dagpraktik". Samma dagpraktik vi erbjuder i samband med våra Förarintygskurser.
På Kustskepparkursen får du lära dig mer om begreppen avdrift och ström, och hur det påverkar din kurs i kortet versus den kursen du skall styra för att nå ditt mål. Precis om på Förarintyget pratar vi om säkerhet och sjukvård, men på kustskeppakursen lär du dig också mer om de lagar och paragrafer som styr båtlivet. Vi går också mer i detalj in på olika fartyg och dess lanternor, ljudsignaler samt dagersignaler. Och så lär vi ut hur du räknar med missvisning och deviation, tillsammans med avdriften och strömmen. Så att du kommer fram även med din magnetiska kompass, och inte bara med din GPS. Men vi lär också ut lite tips och tricks hur bäst navigera med din GPS, nackdelarna såväl som fördelarna.

Missa inte möjligheten att tillsammans med din instruktör genomföra en båtptaktik i mörker. Mörkerpraktiken är inget krav för att bli godkänd på kursen, men ett mycket uppskattad båttur där du får möjlighet att navigera efter fyrarna i skärgården. Främst utan elektroniska hjälpmedel, men även med elektronikens hjälp. Du bokar mörkerpraktiken när du bokar kursen här på hemsidan.

Jämställdhetsrabatt.
I alla år har sjöfarten varit mycket mansdominerad, och än idag ser vi fler män än kvinnor både till sjöss och till rors. Sjöskolan vill vara med och förändra detta så att även båtlivet blir mer jämställt. Vi känner att ett mer jämställt sjöliv blir både bättre, säkrare och roligare. För alla ombord!
Erbjudandet gäller när du som kvinna bokar en kursplats på Kustskepparintyget hos Sjöskolan, och samtidigt bokar du in en väninna på samma kurstillfälle, då bjuder vi på väninnans kursavgift. Boka 2 betala för 1, alltså. Det enda som tillkommer för din väninna är eventuell kurslitteratur samt examensavgift. Erbjudandet kan ej kombineras med andra rabatter. Du bokar din kursplats på vår hemsida genom att välja kursdatum här intill, och när du sedan bokar plats för din väninna på samma kurs skriver du ”väninna till …” i meddelanderutan. Så drar vi av rabatten på din väninnans faktura.
Läs mer om erbjudandet här.


Utbildningens innehåll

  • Navigering inom- och utomskärs och till havs, i och utanför prickad farled, under ljus, mörker samt i nedsatt sikt
  • Sjövägsregler
  • Utmärkningssystemet
  • Ljud- och ljussignaler
  • Säkerhet ombord med nödsignaler, hur sjöräddningen larmas, lämplig säkerhetsutrustning, brandskydd, enklare sjukvård, knopar, ankring m.m.

Examen
Provet sker på Sjöskolan. Resultatet får du direkt.

Förkunskaper
Förarintyg båt med Båtpraktik dager, bägge ifylda i din intygsbok
(ej att förväxla med ovan nämnda Båtpraktik mörker). Och du skall fylla 15 år som lägst under kalenderåret du tar Kustskepparintyget.

Lokal
Göteborg - Pråmen, Adolf Edelsvärds gata, Klippan.


Utbildningstider

Två dagar
Göteborg 8-9 juni
lör-sön kl 09-16
examination TBD
Plats finns

Göteborg 21-22 sept 2019
lör-sön kl 09-16
båtpraktik mörker
22/9 kl 18-22
Plats finns

Göteborg 19-20 okt
lör-sön kl 09-16
båtpraktik mörker
20/10 kl 17.15-21.15
Plats finns

Göteborg 23-24 nov
lör-sön kl 09-16
Plats finns

Pris

Kustskepparintyget kostar 2.495 kr inkl. moms

ERBJUDANDE!
Om du bokar Förarintyg samtidigt som du bokar Kustskepparintygskursen ger vi 395 kr i rabatt.
Kan ej kombineras med andra rabatter.

I priset ingår kaffe/te med tilltugg. Tillkommer gör kurslitteratur, examensavgift samt eventuell praktiktur. Klicka på bokaknappen ovan så ser du alla alternativen.

Kustskepparintyget kostar 2.495 kr inkl. moms

Mörkerpraktik 890 kr (frivilligt)

Kurslitteratur 540 kr, samma som till Förarintyget

Övningssjökort Kustskeppare 106 kr

Examen 450 kr (betalas till examinatorn)

Instruktörer
Stina Jansson
Gerhard Chronholm


Sjöskolan på Beckholmen
115 21 Stockholm
TELEFON: 08-661 09 09
031-762 09 09
E-POST: info@sjoskolan.se

© Copyright 2019 Sjöskolan
Sajt producerad av Piliz MflVi stödjer


Top