Maskinbefäl klass VIII

• Maskinbefäl klass VIII 3
  • Maskinbefäl klass VIII 4
  • Maskinbefäl klass VIII 5

Maskinbefäl klass VIII, för maskinisten och båtmekanikern

Maskinbefäl klass VIII är en kurs som ger dig kunskaper i hur en motor fungerar och hur ett mindre fartygs maskineri är uppbyggt. Kursen kan vara ett krav för dig som kör yrkesmässigt eller en mycket bra utbildning för dig som vill ha relevanta kunskaper om maskineri i yrkes- och fritidsbåtar.

Transportstyrelsen kräver att du som använder båt med kapacitet över 405 kW yrkesmässigt har examen för Maskinbefäl klass 8. För dig som har en mindre maskin och kör kommersiellt krävs relevant erfarenhet. Den här kursen är ett bra sätt att få sådan!

Tycker du att det är många regler?
Vi har samlat svaren på de vanligaste frågorna här.

En ny Volvo D6:a finns i klassrummet.  Vii demonterar den delvis  och lär oss de olika delarna samt dess funktioner. Under varje kurs görs dessutom besök ombord på minsveparen M20 och dess maskinrum, där en av besättningsmännen från M20 också finns med.

Kurstider
Våra kurser är på tre hela dagar i rad + plus tid för examination en kväll någon eller några dagar efter kursslut.

Läkarintyg för sjöpersonal
Vid examinationen måste du uppvisa ett hälsointyg för sjöfolk med god hörsel, syn och färgseende.Vi hjälper gärna till med kontakt till läkare godkänd av Transportstyrelsen.

Instruktör för kursen är Christer Branzell, han har tidigare varit servicechef på ett stort varv, Rindö Marine AB. Han kan ge dig många exempel från den verkligheten! Idag driver han egen verksamhet och är auktoriserad Volvo Penta mekaniker, även därifrån finns mycket att hämta från det levande båtlivet.

• Grundkurs kolvmotorn med såväl diesel som bensinmotorer
  • Grundkurs el med likström och växelström
  • Grundkurs hydraulik med propellrar och växlar

Det finns inga förkrav. Vid examinationen krävs att du fyllt 18 år samt giltigt läkarintyg, med godkända värden för syn, färgseende och hörsel.
Men vi rekommenderar att du tar del av kurslitteraturen innan kursstart, då utbildningen är intensiv. Du skall även räkna med egen repetition samt vissa egenstudier innan skrivningen, som sker några dagar efter kursslut.

Kurslitteratur och arbetsmaterial tillhandahåller vi vid kursstart eller skickar i förväg till fraktkostnad.

Lokal
Hus 526, Beckholmen, Stockholm. Gratis p-plats.

Kurstider
Dag 1 kl. 09.00-17.00
Dag 2 kl. 08.30-17.00
Dag 3 kl. 08.30-17.00

Tre dagar i rad
Stockholm 27-29 oktober
kl. 09-17
Fullbokad

Stockholm 17-19 november
Kl. 09-17
Plats finns

Pris

Kursen Maskinbefäl kostar 3.900 kr. Kostnad för litteratur tillkommer med 350 kr och kostnad för examination med 1.020 kr. Alla priser exkl moms.

Inom en vecka efter anmälan skickar vi dig fakturan för din beställning. Betalningsvilkor 30 dagar. Om kursstarten är inom färre dagar justeras betalningsvillkoren så att fakturan förfaller innan kursstarten. För den som vill ha andra betalningsvillkor, kontakta oss, så diskuterar vi saken!

nstruktör
Christer Branzell