Praktisk sjösäkerhet

• Praktisk sjösäkerhet på en kväll

Praktisk sjösäkerhet på en kväll, lär dig det senaste och testa produkter.

Vill du lära dig mera om sjösäkerhet? Då är du välkommen till oss på Sjöskolan på praktisk sjösäkerhet under en kväll med lite teori och mycket praktik.

Vi går igenom olika typer av säkerhets- och nödutrustning som du har personligen och på din båt. Vilken utrustning du behöver och kan kontrollera själv under vintern, och vad du bör lämna in.

Har du en uppblåsbar flytväst? Vi visar dig vad du kan kontrollera själv, vilken del på flytvästen som har utgångsdatum, och som du skall byta ut. Tar du med din egen gaspatronväst kan du lämna in den till oss på plats hos oss för att trycktesta den hos Ekens Naval, vilket tar cirka en vecka. Sedan kan västen hämtas hos Sjöskolan, efter att du har betalt för trycktesten till Ekens Naval.

Vi övar på att kasta med kastlina mot ett fast föremål i vattnet, och sist på kvällen löser vi ut en livflotte i vattnet. Du får låna en flytväst av oss, och göra ett studiebesök ombord på livflotten om du vill. Du kan anmäla dig själv med sällskap, eller varför inte ge bort kvällskursen som en present för en person eller familjen.

Utbildningen passar både stora och små, men vi har bara flytvästar till vuxna för besök ombord på livflotten. I pausen bjuder vi på smörgås och dryck.

Ur programmet

Säkerhet- versus nöd-utrustning

Att förebygga nödsituationer

När nöden inträffar

Hjälp i nöden? Hur fungerar GMDSS-systemet och vad behöver du?

Olika typer av nödsändare:

EPIRB

PLB

SART

SART-AIS

Flytvästar- vad är viktigt? Vanlig seglarväst versus gaspatronväst- hur flyter man med respektive väst

Hur testar  du som privatperson din egen uppblåsbara flytväst?

Vi bjuder på nödproviant och nödvatten för dig som vill smaka innan vi tar en fikapaus. I pausen kan du lämna in din uppblåsbara flytväst till oss för trycktestning hos Ekens Naval

Hur använder du en kastlina? Teori och sedan praktik för dig som vill på utsidan av skolan.

Livflotte- vad behöver du får att segla på kusten och över öppet hav, och olika nivåer av utrustning

Demonstration av utlösning av livflotte och genomgång av utrustningen i en livflotte

En kväll
Stockholm Torsdag 2 maj
kl. 17.30-21.30
En vuxen person per anmälan!
Max 2 barn under 14 år i målsmans sällskap, anmäl barn under 14 år i meddelanderutan
Plats finns

400 kronor för vuxna inklusive fika.

Barn upp till och med 14 år gratis.
(barn medtager egen flytväst)