Seglarskola fortsättningskurs


  • Seglarskola Beckholmen 4
  • Seglarskola Beckholmen 5
  • Seglarskola Beckholmen 6

Seglarskola fortsättnings kurs hos Sjöskolan- mitt i Stockholm!

Vill du lära dig mera om seglingsteknik och hur du trimmar seglen på bästa sätt är fortsättningskursen något för dig. 

Vi erbjuder fortsättningskurser i vår seglarskola för dig som har kunskaper motsvarande Sjöskolans  grundkurs eller seglarintyget 1, och är vuxen.

Kvällskurserna har samma upplägg som helgkursen, med två alternativ. Dels med en en veckas mellanrum mellan de tre kurstillfällena, dels tre kvällar samma vecka.

Efter säkerhetsgenomgången, utdelning av flytvästar, och fördjupning i seglingsteori ger vi oss ut i båtarna. På den här kursen får du ombord ett större ansvar över båtens framfart, denna gången kommer instruktören spendera mer tid i följebåten än ombord på segelbåt, för att du skall lära dig så mycket som möjligt. Under kursens gång höjer vi nivån på övningarna med utgångspunkt från dina förkunskaper.


Utbildningens innehåll

Seglingsteori och seglingstrimning med användning av akterliksträckare, telltails, cunningham och kick samt placering av skotpunkter

Fördjupning i kryss-, slag- och gippteknik

Revning av storsegel och försegelbyte under gång

Manövrering i område med begränsat manöverutrymme

 

Utbildningsbevis

Efter avslutad kurs kan du få kursen inskriven i den blåa boken som Nämnden för Båtlivsutbildning (NFB) har för navigations- och seglarkurser, eller ett separat kursintyg. Har du inte NFB-boken tidigare kostar boken 50 kronor att köpa. Du får om du vill och har tillskansat dig färdigheter motvarande Seglarintyget 1 skriva prov för Seglarintyget 1 och efter avklarat prov får du köpa ett kurssigill till den blåa NFB-boken för 300 kronor.

 

Förkunskaper och krav:

Du måste kunna simma 200 meter, förstå och prata svenska för att kunna följa de instruktion som du får av instruktören, och kommunicera med övriga deltagare ombord för säkerheten ombord. Du ansvarar också för att du är rätt klädd för en dag på sjön, vilket betyder solskyddsmedel, glasögonstropp om det finns behov, och vind- och vattentäta kläder när väderleken kräver det.

 

Lokaler & Båtar

Stockholm- Vi samlas hos Sjöskolan på Beckholmen, Hus 526 på Beckholmen där vi har teorilektioner och båtarna ligger vid bryggan utanför Sjöskolans lokaler.

Båtarna vi använder är J80, och är mycket lika de båtarna (J70) som används i Allsvenskan i segling. J80 är en liten kölbåt, som vi seglar på mellan tre och fem personer. Båten är lättmanövrerad och svarar snabbt på rörelser i rodret och skotning av segel, vilket gör den till en bra båt att lära sig segla i. Varje kurs har en följebåt under praktikpassen. Vi utgår från Sjöskolans brygga på Beckholmen och vi seglar på vattnet runt omkring Beckholmen. Sjöskolans instruktörer är alla erfarna seglare, som också har utbildning i säkerhet och sjukvård.

Lunchuppehållet som är en timme under helgkurserna kan du välja att äta på restaurang i närheten, eller medhavd lunch i Sjöskolans kök, eller varför inte ute på en bänk i solskenet. På kvällskurserna som startar klockan 18 bör du ha ätit innan kursen startar, men det finns kaffe, te, varm choklad och frukt både innan och efter kursens slut i Sjöskolans kök.

 

 


Utbildningstider

Två dagar
Stockholm 8-9 juni 2019
lör-sön kl 09.30-15.30
Plats finns

Tre kvällar
Stockholm 1+2+4 juli 2019
mån + tis+ tors kl 18-21.30
Plats finns

Pris

Pris:

4950 kronor för kursen, kursbevis och fika med kaffe,te, varm choklad och smörgås och frukt ingår. Om du vill köpa en blå NFB-bok kostar den 50 kronor och är du godkänd på seglingsdelen och skriver prov för seglarintyget 1 och blir godkänd kan du köpa ett sigill för 450 kronor.

4950 kr för kursen

50 kr för NFB-bok om du inte har sedan tidigare

300 kronor för sigillet efter avklarad examen för Seglarintyget 1

 

 Om du vill köpa en bok med seglingsteori för att läsa på innan kursen startar, då rekommenderar vi boken Illustrerad segel- och riggtrim av Ivar Dedekam. Du hittar den på Bokus här.

 


Sjöskolan på Beckholmen
115 21 Stockholm
TELEFON: 08-661 09 09
031-762 09 09
E-POST: info@sjoskolan.se

© Copyright 2019 Sjöskolan
Sajt producerad av Piliz MflVi stödjer


Top