Skepparexamen


  • Skepparexamen

Skepparexamen är en gammal utbildning, vars namn fortfarande lever kvar i 'folkmun'. 

 

Om du har en gammal Skepparexamen skall du hålla hårt i den, och titulera dig gammal sjöbjörn. Den fungerar fortfarande bra - nästan att likställa med dagens Fartygsbefäl klass VIII. Har du en Skepparexamen och vill läsa Handahavande av Snabba Fartyg måste du däremot komplettera med radar och säkerhet. Du kan heller inte redovisa sjötid till Transportstyrelsen för att plocka ut någon behörighet på din Skepparexamen, då måste du läsa upp till Fartygsbefäl klass VIII. Men i övrigt kan du använda din gamla Skepparexamen som dagens Fartygsbefäl klass VIII, men blanda inte ihop den med Kustskepparintyg.
Fartygsbefäl klass VIII är en yrkesutbildning, och Kustskepparintyg är en fritidsutbildning.

Fartygsbefäl klass VIII är en utbildning på 6 intensiva dagar med navigation, radar, VHF, sjörätt, säkerhet, miljö, brand, stabilitet och sjukvård på schemat. Du får praktiskt lära dig radar med vår radarbåt, HLR, använda en överlevnadsdräkt samt öva med livflotte i vattnet. Du får även släcka brand med brandsläckare och öva på att släcka brand i kläder. En gedigen och omfattande utbildning, som många går även om de inte har yrkesambitioner, men vill lära sig mer och bli säkrare på sjön.

Kustskepparintyg är en 2 dagars kurs med fokus på navigation. Här erbjuder vi även möjligheten att gå ut en kvällspraktik där du får navigera efter fyrar i skärgården, med och utan elektroniska hjälpmedel.

Tveka inte att kontakta oss om du ha några frågor!

Länk till yrkeskursen Fartygsbefäl klass VIII.

Länk till fritidskursen Kustskepparintyg.


Sjöskolan på Beckholmen
115 21 Stockholm
TELEFON: 08-661 09 09
031-762 09 09
E-POST: info@sjoskolan.se

© Copyright 2018 Sjöskolan
Sajt producerad av Piliz MflVi stödjer


Top