Meny
Bokningsvillkor och integritetspolicy

Bokningsvillkor och integritetspolicy

Bokning sker via hemsidan, mail eller per telefon till Sjöskolan. Inom några dagar skickas en bekräftelse via mail.

Betalning
Inom en vecka efter anmälan skickar vi dig fakturan för din beställning. Betalningsvilkor 30 dagar. Om kursstarten är inom färre dagar justeras betalningsvillkoren så att fakturan förfaller innan kursstarten. För den som vill ha andra betalningsvillkor, kontakta oss, så diskuterar vi saken!

För den som inte betalar sina fakturor i tid tillkommer påminnelseavgift och räntekostnader.

Avbokning

  • Vid avbokning tidigare än 14 dagar före kursens startdatum återfås hela kursavgiften. (för kurser ombord M20 gäller 4 veckor)
  • Vid avbokning 7-13 dagar före kursstart återfås 50 % av kursens totala summa. (för kurser ombord M20 gäller 14-27 dagar)
  • Vid avbokning senare än 7 dagar före kursens början återbetalas ej kursavgiften. (för kurser ombord M20 gäller 14 dagar)
  • Utskickad kurslitteratur återbetalas ej.
  • Vid sjukdom se nedan.
  • Beställd kurslitteratur kan ej återbetalas vid avbokning, se även nedan.

Kurslitteratur
Om du väljer att få dina kursböcker skickade med post, ett tillval när du beställer, så skickar vi dina böcker 1 vecka efter din beställning. Om du ångrar din litteraturbeställning ersätts endast litteratur returnerad i obruten förpackning. Retur skall ske inom 5 vardagar efter mottagande.
Det går också bra att hämta böckerna hos Sjöskolan, slå gärna en signal dagen innan så bestämmer vi en tid.

Sjukdom
Vid sjukdom som gör att du inte kan delta på en kurs som du är anmäld till krävs läkarintyg för att byta kursdatum eller om du ska få tillbaka hela kursavgiften.

Överlåtelse av kursplats
Du har rätt att överlåta en plats på en kurs till någon annan. Anmäl detta till Sjöskolan. Se även särskilda villkor för när 2 kvinnor bokar Kustskepparintyg nedan.

Ombokning
Om du vill byta kursdatum av personliga skäl gäller ovan avbokningsregler, det är alltså fritt att byta kursdatum fram till 2 veckor innan kursstart.

Förhandskrav
Det är viktigt att du sätter dig in i de eventuella förhandskrav som gäller för din bokning, Sjöskolan kan inte ta ansvar för om du inte uppfyller dessa efter genomförd bokning. Det kan till exempel vara, men utesluter inte andra krav, tidigare utbildning, läkarintyg och sjötid. De eventuella förhandskraven för just din utbildning hittar du under fliken “Kursens/Utbildningens innehåll” på respektive kurssida.

Att ställa in en kurs…
Det sker endast i nödfall. Men vi reserverar oss för att vi kan komma att göra det på en kurs som har mindre än 8 deltagare anmälda. Och i sådana tråkiga fall meddelar vi dig senast en vecka före kursstart på fritidskurser samt tio dagar i förväg på våra yrkeskurser.

Fakturor
Sjöskolan använder Nox Finans för utskick av våra fakturor.

Jämställdhetsrabatt.
Erbjudandet gäller kursen Kustskepparintyg när 1 kvinna även bokar för 1 väninna på samma kurstillfälle. Får man förhinder är det ok att överlåta sin kursplats till annan kvinna, men ej till annan man, i övrigt gäller ordinarie avbokningsregler ovan. Erbjudandet gäller kursavgiften, eventuellt tillkommande avgifter såsom kurslitteratur och båtpraktik betalas av väninnan via faktura. Du bokar din kursplats på vår hemsida, och när du sedan bokar plats för din väninna på samma kurstillfälle skriver du ”väninna till …” i meddelanderutan. Så drar vi av rabatten på fakturan. Erbjudandet kan ej kombineras med andra erbjudanden eller rabatter, samt gäller ej kurser ombord M20.

395 kr rabatt när du bokar Kustskepparintyget samtidigt som Förarintyget
När du bokar Kustskepparintyget samtidigt som Förarintyget på vår hemsida så dras 395 kr automatiskt av i summeringen. Men skulle du i efterhand komma på att du vill vidareutbilda dig så kan vi erbjuda dig samma rabatt om du går Kustskepparen inom 12 månader efter att du är klar med Förarintyget. Du måste först gå Förarintyget hos Sjöskolan, för att därefter åberopa rabatten när du går och blir fakturerad Kustskepparintyget. Som dras av på fakturan för Kustskepparintyget. Erbjudandet kan ej kombineras med andra erbjudanden. Boka Stockholm här, eller Göteborg här.

Presentkort
Även presentkort faktureras, observera att fakturan för presentkortet måste vara betald för att presentkortet skall gälla. Levererade presentkort återbetalas ej. När mottagaren av presentkortet gör sin bokning på vår hemsida meddelar bokaren samtidigt att det finns ett presentkort som skall användas för betalning, så gör vi ett avdrag av presentkortets värde på beställningen.

Integritetspolicy
Sjöskolan följer Dataskyddsdörordningen i enlighet med (EU) 2016/679, även kallad GDPR. Detta betyder till exempel att Sjöskolan samlar bara in sådan persondata som behövs för att behandla och leverera din beställning. Vi lämnar aldrig ut din data till andra partners än de Sjöskolan samarbetar med gällande bokföring samt utvärderingar. Dessa partners är i sin tur är förbjudna att föra din data vidare, eller använda den i eget syfte utan ditt tillstånd. Vi kontaktar aldrig dig utan ditt tillstånd, men vi kommer att informera dig om kursinformation inför, under och kort efter din kurs. Vi förbehåller oss även rätten att sammanställa deltagarlistor till respektive kurs, där ditt för- samt efternamn exponeras mot övriga deltagare. Till exempel i samband med båtpraktik, där det av säkerhetsskäl är viktigt för skolan att veta inte bara hur många utan även vilka som är med ombord.
Önskar du få din persondata utskriven eller raderad går detta bra. Kontakta Sjöskolans kontor på mail eller telefon så hjälper vi dig så långt lagen tillåter. Kontaktdata ser du längre ner på denna sida.