Kurser i Göteborg

Sjöskolans kurser i Göteborg

 

Hos Sjöskolan Göteborg erbjuder vi dig de populäraste fritidskurserna i härlig marin miljö. Där kurslokalerna ligger på älven, nedanför Älvsborgsbron. Ombord en pråm. Här kan ta introduktions kursen Förarintyg, där du får lära dig det nödvändigaste för att navigera säkert bland kobbar och skär. Blir du biten kan du även läsa vidare till Kustskepparintyg, tidigare kallad Skepparexamen. Där lär vi ut vad att tänka på när du vill segla över till Danmark, eller längre. Har du ännu längre bort planer kan vi rekommendera Utsjöskepparintyget. Tidvatten och strömmar är fokus under Utsjökursen, men också långfärdsplanering och lite sjukvård.

Har du planer på att hyra båt i Medelhavet är även VHF-kursen en bra kurs, då det ofta är ert krav för att få hyrs båt i Medelhavet. Men VHF-certifikatet är även en bra utbildning att ha i Sverige.

Kurslokalen ligger vid för Göteborg historisk marin plats där Ostindiska kompaniet en gång istiden lossade och lastade sin fartyg. Här finns därmed också historik om gamla fästningar, samt inte att glömma Porter.

Läs mer om din kurs här på hemsidan, där framgår även aktuella kursdatum.

Kurser i Göteborg