Båtpraktik

Båtpraktik dagtid 4 tim till sjöss

På Sjöskolan erbjuder vi alltid båtpraktik dag i samband med våra Förarintygskurser, det är inget krav för att få gå kursen men ett bra tillfälle att få prova på alla de delar vi lär oss i klassrummet. Under ledning av din instruktör få du chansen att testa dina nya kunskaper. Dagpraktik är däremot ett
förhandskrav om du väljer att läsa vidare till Kustskepparintyget.

Under praktiken får du prova på att styra båten, köra båten i hög- samt lågfart, vara ansvarig för navigationen ombord du får även testa att lägga till mot en brygga.

Vi tar max 6 elever per praktiktur och är ute med båten i 4 timmar. Start och stopp är alltid från
Beckolmen från Sjöskolans brygga, men vi samlas i våra lokaler på Beckholmen innan avfärd.

Säkerställ att du bokar ett båtpraktiks datum efter du genomfört din teorihelg! Du får mycket större behållning av praktiken om du först lär dig navigering i teorin.

För alla tillfällen gäller:

• Samling vid Sjöskolans entré.
  • Sjökort & bestick finns ombord.
  • Flytväst finns ombord.
  • Klädsel efter väderlek, men det är en hyttbåt och du spenderar dem mesta tiden inne i båten.
  • Fikakorg medföljer och ingår i priset.
  • Meddela om du behöver glutenfritt, laktosfritt, veganskt eller vegetariansk fika.

Dagpraktik:

• Säkerhetsgenomgång
  • Säkerhetsutrustning
  • Navigera med sjökort
  • Styra efter kompass
  • Navigera i samt utanför farled
  • Lägesbestämning
  • Man över bord
  • Lägga till samt kasta loss
  • Knopar
  • Effekt av strömt vatten