Examen Förhör

Examen fritids samt yrkeskurser

Examen för fritids- samt yrkeskurser.

Här hittar du examenstillfällen till Sjöskolan på Beckholmens olika utbildningar. Förarintyg, Kustskepparintyg, Utsjöskepparintyg samt SRC / VHF. Här kan du även boka tid för våra yrkesutbildningar Fartygsbefäl klass 8 samt Maskinbefäl klass 8.

Endast elever som genomfört sin utbildning på Sjöskolan kan boka tid för examen på Beckholmen. Har du genomfört din utbildning hos annan arrangör ber vi dig kontakta dem för skrivtid.

För samtliga examenstillfällen gäller att en oberoende förhörsförrättare eller examinator genomför skrivningen på plats. Betalning sker på plats till examinatorn, förslagsvis via swish. För priser se nedan.

Förhörsförrättarna som genomför fritidsförhören är godkända av Nämnden för Båtlivsutbildning, och du blir registrerad i NFB’s nationella register.
Examinatorerna som genomför yrkesskrivningarna är godkända av Chalmers och du blir registrerad i Transportstyrelsens sjömanswebb.

Du bokar tid för examen genom att välja datum intill här, klicka sedan på “boka plats”. Välj ett datum som har din kurs angiven, t.ex. Förarintyg.
Det utgår ingen faktura för bokning av examenstid, istället betalar du examensavgiften till examinatorn på skrivdagen.

Förarintyg
Förhandskrav inga
Max skrivtid 90 minuter
Examensavgift 625 kr, intygsboken kostar 65 kr om du saknar den sedan tidigare.

Kustskepparintyg
Förhandskrav Förarintyg samt båtpraktik dag

Utsjöskepparintyg
Förhandskrav Kustskepparintyg

SRC / VHF
Förhandskrav genomfört simulatorprov.
Max skrivtid 60 minuter

Fartygsbefäl klass 8
Förhandskrav Läkarintyg
Max skrivtid 240 minuter
Examensavgift 1.250 kr.

Maskinbefäl klass 8
Förhandskrav Läkarintyg
Examensavgift 1.250 kr.

Medtag
ID-handling,
övningssjökort samt
bestick. ej Maskinskrivning.

Lokal
Stockholm – Hus 526, Beckholmen. Gratis parkering.

kr inkl. moms