Förarbevis vattenskoter

Förarbevis Vattenskoter

Förarbevis Vattenskoter – kursen som kommer till sommaren

Förarbevis vattenskoter är kursen för dig som vill fortsätta eller lära dig att köra vattenskoter. Redan från och med sommaren 2021 införs en ny lag som kräver att du har ett förarbevis för vattenskoter.

Din väg till körkort för vattenskoter består av två delar: en del teori och en del praktik. Du kan välja mellan två varianter av kursupplägg. Den ena består av att du själv studerar teorin på distans och material som du får ta del av via oss. Väljer du vår andra variant genomför du hela din utbildning hos oss på plats, vilket innebär undervisning i klassrum under en dag. Förbered dig gärna genom att läsa vår kursbok, som du antingen kan hämta på Sjöskolan eller få hemskickad.

För att genomföra utbildningens praktiska del kommer du till oss på Beckholmen. Här kommer vi bland annat gå igenom vattenskoterns olika delar, vilken typ av utrustning du bör ha med dig och vad du ska tänka på vad gäller andras och din egen säkerhet. När detta är gjort hoppar vi upp på våra skotrar och börjar de praktiska momenten. De delar vi går igenom är losskastning och tilläggning, manövrering i låga farter, väjningsregler, körteknik i höga farter, man över bord med mera.

Sjöskolan på Beckholmen erbjuder även en tredje möjlighet, där någon av våra instruktörer kommer ut till dig eller ditt företag för att hålla i de praktiska momenten. Hör av dig till oss om priser och upplägg. Det samma gäller för dig som vill genomgå utbildningen på egen vattenskoter.

Efter avslutade övningar kommer du att skriva ett teoretiskt prov och sedan köra en examinationsbana. Kursens mål är att du ska kunna manövrera din vattenskoter på ett säkert och ansvarsfullt sätt, samt att du ska vara medveten om ditt ansvar som förare och vilka risker de höga farter som en vattenskoter kan komma upp i medför. Vattenskoter är ett fantastiskt fordon, som rätt framförd är perfekt för transporter, lek och glädje – med gott säkerhetstänk, kunskap och erfarenhet blir det ännu roligare.

• Personlig säkerhet
  • Personlig utrustning
  • Sjövägsregler
  • Hastighetsbegränsningar
  • Hänsyns- och skyddsområden
  • Körteknik

Examen
Examinationen är både skriftlig och praktisk och genomförs av Sjöskolans certifierade instruktörer.

Inga, men när du går en intensiv kurs är det alltid bra att läsa på lite innan och/eller avsätta tid för egenstudier innan provet. Du ska ha fyllt 15 år.

Stockholm – Sjöskolan på Beckholmen Hus 526, Beckholmen.

transportstyrelsens hemsida kan du läsa mer om den kommande utbildningen för vattenskoter.