Förarintyg båt Göteborg

Förarintyg båt, som fortfarande också kallas Förarbevis båt

Förarintyg båt  Göteborg, på förarintygskursen lär vi ut grundläggande navigation, väjningsregler och säkerhet under två dagar på en helg mellan klockan 09-16 båda dagarna. Det betyder att du får lära dig att ta ut din position i sjökortet, räkna ut hur snabbt du kommer fram i relation till hur fort du seglar eller kör motor en bestämd sträcka. Då får också lära dig grundläggande om säkerhets- och nödutrustning, och hur du bäst plockar upp någon som har ramlat över bord. När vi sedan skall omsätta några av de teoretiska kunskaperna i praktiken, då går vi ut från pråmen, tar med oss en pejlkompass, och pejlar de olika sjömärken som vi ser i sjökortet, och så ser vi hur det stämmer överens med verkligheten.

Förarintyg är en introduktion till båtlivet där fokus ligger på att ge en bred allmänkunskap om vad du behöver veta för att framföra din båt på ett säkert sätt, för dig själv, din familj och andra. Det handlar främst om inomskärs navigation i dagsljus, mörker och utomskärs går vi igenom när du väljer att vidareutbilda dig till Kustskeppare. Missa vårt erbjudande där du får 395 kr i rabatt när du bokar både Förarintyg samt Kustskepparintyg på Sjöskolan.

I klassrummet är vi max 12-14 personer, vilket gör att våra instruktörer hinner med att lära ut till alla. Alla våra instruktörer är aktiva inom båtlivet och har mycket erfarenhet att dela med sig av. Detta i kombination med läget på vår kurslokal, Pråmen, gör att det blir effektivt, marint och genuint. Passa även på att boka båtpraktiken, som är ett bra tillfälle att testa dina nya kunskaper från klassrummet. Då omvandlar vi det teoretiska från undervisningen till praktisk kunskap.

Planerar du att hyra båt utomlands kan ICC vara ett bra komplement för dig. ICC är ett internationellt certifikat som du kan välja som tillval när du bokar din kurs på Sjöskolan, som är godkänt av de flesta länder runt t.ex. Medelhavet. Läs mer om ICC på vår hemsida här!

Tänk på att om din båt är längre än 12 meter och bredare än 4 meter måste du ha Kustskepparintyget för att vara behörig att köra din båt. Förarintyg samt båtpraktik dag är bägge förhandskrav till Kustskepparen.

Kurspriser:
Kursavgift Förarintyg 2.395 kr
Kurslitteratur 540 kr
Eventuell båtpraktik 780 kr
Examen betalas till examinatorn. 450 kr i skrivavgift, samt 50 kr för intygsbok om du ej har någon från innan.
Önskar du ICC tillkommer 990 kr i certifikatavgift.

Kursavgiften är priset för kurshelgen.
Kurslitteraturen innehåller kursbok (Båtkörkortet), övningssjökort, transportör, passare samt linjal. Allt detta behöves, dels till undervisning och dels till provet. Du kan dela på en kursbok om ni är flera som går kursen, men du måste ha eget övningssjökort samt bestick.

Båtpraktik dag är inget krav för att gå kursen, det är först om du läser vidare till Kustskepparintyget som det blir ett krav. Men båtpraktiken är ett bra tillfälle att lära sig mer om det praktiska.

Skrivningen genomförs av en oberoende Förhörsförrättare från Nämnden för Båtlivsutbildning. Provavgiften betalas på plats till examinatorn. Saknar du blå intygsbok kan du köpa även den av examinatorn.

För ICC tillkommer inga lektioner, inga prov men du måste genomföra båtpraktik samt SRC för att kunna få ett ICC.

Dessa tillval finns tillgängliga när att du valt kursdatum och klickar på BOKA PLATS.

• Navigering inomskärs i dagsljus
  • Land- och sjömärken
  • Göra fart-, tid- och distansberäkningar
  • Väjningsregler
  • Ljudsignaler
  • Kompass
  • Nödsituationer
  • Väder och vind

Examen
Examination genomförs av förhörsförrättare från NFB, Nämnden för Båtlivsutbildning, som kommer till oss och gör prov som sedan gås igenom med var och en individuellt. Resultatet får du direkt. Vid godkänt resultat får du NFB’s blåa intygsbok, där förrättaren stämplat sidan för Förarintyg.

Inga, men när man går en intensiv kurs är det alltid bra att läsa på lite innan och/eller avsätta tid för egenstudier innan provet. Och du skall fylla 12 år som lägst under kalenderåret du tar Förarintyget.

Göteborg – Pråmen, Adolf Edelsvärds gata, Klippan.

Gerhard Chronholm

Stina Jansson