Förarintyg båt Göteborg

Förarintyg, som fortfarande också kallas Förarbevis

På förarintygskursen lär vi ut grundläggande navigation, väjningsregler och säkerhet under två dagar på en helg mellan klockan 09-16 båda dagarna. Det betyder att du får lära dig att ta ut din position i sjökortet, räkna ut hur snabbt du kommer fram i relation till hur fort du seglar eller kör motor en bestämd sträcka. Då får också lära dig grundläggande om säkerhets- och nödutrustning, och hur du bäst plockar upp någon som har ramlat över bord. När vi sedan skall omsätta några av de teoretiska kunskaperna i praktiken, då går vi ut från pråmen, tar med oss en pejlkompass, och pejlar de olika sjömärken som vi ser i sjökortet, och så ser vi hur det stämmer överens med verkligheten.

• Navigering inomskärs i dagsljus
  • Land- och sjömärken
  • Göra fart-, tid- och distansberäkningar
  • Väjningsregler
  • Ljudsignaler
  • Kompass
  • Nödsituationer
  • Väder och vind

Examen
Examination genomförs av förhörsförrättare från NFB, Nämnden för Båtlivsutbildning, som kommer till oss och gör prov som sedan gås igenom med var och en individuellt. Resultatet får du direkt. Vid godkänt resultat får du NFB’s blåa intygsbok, där förrättaren stämplat sidan för Förarintyg.

Inga, men när man går en intensiv kurs är det alltid bra att läsa på lite innan och/eller avsätta tid för egenstudier innan provet. Och du skall fylla 12 år som lägst under kalenderåret du tar Förarintyget.

Göteborg – Pråmen, Adolf Edelsvärds gata, Klippan.

Gerhard Chronholm

Stina Jansson