Handhavande Snabba Fartyg i Göteborg
Handhavande Snabba Fartyg i Göteborg

Handhavande av snabba fartyg Göteborg

Handhavande snabba fartyg, gör dig till en högfartsnavigatör

Utbildningen Handhavande av Snabba Fartyg är för dig som vill köra båt yrkesmässigt där båten har en kapacitet att göra över 35 knop. Men vill du som fritidsbåtägare bli bättre på att hantera din snabba motorbåt passar den här utbildningen utmärkt för dig också.

Du får utbildning om högfartsnavigation, säkerhet och körteknik, och många timmar till sjöss för att öva. På fjärde dagen av kursen skriver du det skriftliga provet på förmiddagen och kör upp för det praktiska provet på eftermiddagen.  Utbildningen är enligt Transportstyrelsens krav för examen i navigation och manövrering av höghastighetsfartyg.

Tycker du att det är många regler?
Vi har samlat svaren på de vanligaste frågorna här.

Under utbildningen får du 12 timmars teoretisk genomgång och resten av tiden är du ombord på en av våra båtar för båtpraktik under de fyra dagar som kursen pågår. Det blir många timmar till sjöss för att öva intensivt.

Kurspris

Kurspriset är  12.900 kr exkl. moms för hela kursen, inkl. examination, och kursboken tillkommer med 240 kr exkl. moms. Du bokar din kursplats genom att välja kursdatum här intill och därefter klicka på Boka plats. Där kan du i Varukorgen välja till kursbok, samt porto om du föredrar att få kursboken hemskickad innan kursstart.

Utbildningens innehåll

  • Fartygets egenskaper, skrovformer
  • Bryggtjänst,  färdplanering
  • Säkerhet, utrustning i högfartsbåtar
  • Manövrering i låg fart
  • Körteknik i hög fart
  • Högfartsnavigation
  • Högfartsnavigation med radar
  • Passagerarsäkerhet
  • Examination
  • Högfartsnavigation med egen färdplanering

Förkunskaper
Fartygsbefäl klass VIII samt giltigt läkarintyg

Deltagare med endast avlagd skepparexamen (ej Fartygsbefäl) ska komplettera enligt följande:
– giltigt läkarintyg för sjöfolk, ej äldre än två år
– radarutbildning i enlighet med FB VIII
– HLR- och ABC-sjukvård
– passagerarsäkerhet enligt FB VIII

Detta är en intensiv kurs med många kurstimmar och mycket båtåkande som i sin tur ger få timmar till egenstudier mellan kursdagarna. Beställer du hem kursboken innan kursstart hinner du läsa genom den innan du börjar kursen. Examinationen är både teoretisk och praktisk på den fjärde kursdagen.

Efter genomförd utbildning krävs det att du som deltagare själv ansöker om själva certifikatet för Snabba Fartyg via Transportstyrelsens hemsida och där söker du efter Sjömanswebben. Detta är en ny föreskrift som trädde i kraft den 1 januari 2012. Även du som gått utbildningen tidigare än 2012 behöver ansöka om certifikatet för att kunna vara behörig för farter över 35 knop.

Certifikatet är personligt och ansöks efter erhållande av kursintyget som du får när du klarat kursen.

Schema är preliminärt och kan ändras utifrån vindförhållanden och tid på året:
Dag 1  kl. 09-16
Dag 2  kl. 09-17
Dag 3  kl. 13-23
Dag 4  kl. 09-17

På Sjöskolan fokuserar vi alltid på våra 3 ”P”.
Det betyder att allt vi gör genomsyras av ProfessionelltPraktisk samt Personligt.
Sjöskolans alla instruktörer är Professionellt verksamma inom det yrken de föreläser om. Bunkerbåt, seglingscharter, RIB-charter, sjuksyster, brandmän är några av de yrken våra instruktörer har när de inte föreläser hos Sjöskolan.
Även teoretiska kurser har Praktiska moment, så mycket och ofta det är möjligt. Även när kursschemat inte kräver det, vi på Sjöskolan anser att det blir lättare att förstå en maskin om man också får prova att skruva isär den, t.ex.
Vi ser alltid individen i vårt klassrum och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår, samtidigt som alla skall känna det positivt utmanade oavsett förkunskaper.

Elevernas kommentarer på senaste kursen:

16.125 kr inkl. moms

(12900 exkl. moms)
Nollställ