ICC - International Certificate of Competency

ICC - International Certificate of Competency, framtidens certifikat

ICC, det internationella fritidscertifikatet som öppnar världens möjligheter för dig

ICC är ett internationellt certifikat som du kan komplettera ditt förarintyg och/eller ditt kustskepparintyg med för att få en internationell behörighet.

När du gått förarintyg med båtpraktik hos oss kan du mot administrativ avgift erhålla ICC Power -10m. 990 kr.

Tar du Kustskepparintyget hos oss kan du även/istället erhålla ICC Power -24m. 1.290 kr.
För bägge gäller Coastal Waters.

Tyskland, England, Holland, Kroatien, m.fl. har accepterat ICC, men inte Sverige. Även i länder som inte kräver eller accepterar behörighetsbrevet officiellt kan det vara användbart om man skall hyra båt eller för att visa att man har en officiell behörighet.

ICC utfärdas av IYT, International Yacht Training och du kan läsa mer om ICC på deras hemsida här.

Sjöskolan på Beckholmen är sedan många år Partner School till IYT, också för våra Master of Yacht-utbildningar som ger en internationell yrkesbehörighet för fartyg upp till 200 brutto. Läs mer om dessa utbildningar på vår hemsida här.

Krav för att erhålla ICC:
Förutom godkänt resultat på Förar- och eller Kustskepparintyg behöver du även genomföra båtpraktiken för respektive utbildning för att erhålla ICC-certifikaten samt uppvisa ett VHF-certifikat (SRC). SRC-kursen hittar du här.

Du anmäler dig till ICC i samband med att du anmäler dig till Förarintyg och/eller Kustskepparintyg på vår hemsida. Observera att du måste vara 16 år fyllda eller äldre för att erhålla ett ICC-certifikat.

Observera även att du måste vara svensk medborgare för att vi skall kunna beställa ditt ICC. ICC-Certifikatet måste uppdateras vart 5:e år. Görs online på IYT’s hemsida.

Turordning elev på Sjöskolan:

1. Gör din kursbeställning på hemsidan.
  2. Genomför teorikurserna, praktik samt skriftligt prov med godkänt resultat.
  3. Registrera dig på IYT enligt nedan.
  4. Maila ditt registreringsnr från IYT till Sjöskolan.
  5. Bifoga en kopia på alla dina intyg, viktigt att även sidan med ditt namn på bifogas.

Registering IYT:

1. Skapa en konto på IYT Worlds hemsida
  2. Fyll i kontaktuppgifter
  3. Ladda upp färgfoto, som kommer användas på ditt ICC
  4. Ladda upp en kopia på en ID-handling
  5. När du är klar erhåller du ett registreringsnummer som du skall anteckna

Notera att det är först när din registrering är komplett samt utbildningar godkända som vi kan beställa ditt certifikat. Tillåt 4-6 veckors leveranstid.

länk till IYT registrering»