Meny
Kustskeppare ombord Bishop’s Horizon
Kustskeppare ombord Bishop’s Horizon

Kustskeppare ombord Bishop’s Horizon

Ta Förar- och Kustskepparintyg ombord Bishop’s Horizon.

I samarbete med Get the Horizon kan Sjöskolan erbjuda en unik möjlighet att kombinera Kustskeppare utbildning med fantastiska seglingsäventyr. Bishop’s Horizon seglar i sommar bland annat till Lofoten, Svartisen och Bohuslän, samt deltar i Tall Ships Race 2019. Om du bokar en resa ombord deras segelfartyg Bishop’s Horizon, betalar du bara 950 kr extra för kursbok, övningssjökort och utbildning.

Kurserna hålls av Dan Fors, som också är kapten på fartyget. Fördelen med att välja utbildning ombord är att de praktiska momenten, samt mörkernavigeringen, får ta lite större plats än annars. Samt att många av de teoretiska momenten, som normalt hålls i klassrummet, nu kan genomföras på däck, på bryggan, till havs, till ankars – ja där övningen passar bäst. Och vi har fler dagar på oss, såväl som nattpass.

Precis som i klassrummet ingår även här alla moment som krävs för att bli Kustskeppare. Har du inte Förarintyg sedan tidigare är det inget hinder, även det hinns med. Väl iland skriver du i så fall 2 prov, först Förarintyg följt av Kustskepparen. Båtpraktiken, som är ett förhandskrav till Kustskepparen, följer som automatik med när du är påmönstrad ombord.

  • Navigering inom- och utomskärs och till havs, i och utanför prickad farled, under ljus, mörker samt i nedsatt sikt. Med fokus på praktisk navigation
  • Sjövägsregler
  • Elektronisk navigation
  • Utmärkningssystemet
  • Ljud- och ljussignaler
  • Lanternor
  • Säkerhet ombord med nödsignaler, hur sjöräddningen larmas, lämplig säkerhetsutrustning, brandskydd, enklare sjukvård, knopar, ankring m.m.

Provet genomförs på Sjöskolan efter seglingen, Göteborg eller Beckholmen – du väljer.

Förkunskaper
Har du inte redan Förarintyg båt ingår den i utbildningen (övningssjökort). Båtpraktik dager samt mörker får du efter seglingen iförd i din intygsbok
Och du skall fylla 15 år som lägst när du tar Kustskepparintyget.

Lokal
Bishop’s Horizon, Nordsjön.

På Sjöskolan fokuserar vi alltid på våra 3 ”P”.
Det betyder att allt vi gör genomsyras av ProfessionelltPraktisk samt Personligt.
Sjöskolans alla instruktörer är Professionellt verksamma inom det yrken de föreläser om. Bunkerbåt, seglingscharter, RIB-charter, sjuksyster, brandmän är några av de yrken våra instruktörer har när de inte föreläser hos Sjöskolan.
Även teoretiska kurser har Praktiska moment, så mycket och ofta det är möjligt. Även när kursschemat inte kräver det, vi på Sjöskolan anser att det blir lättare att förstå en maskin om man också får prova att skruva isär den, t.ex.
Vi ser alltid individen i vårt klassrum och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår, samtidigt som alla skall känna det positivt utmanade oavsett förkunskaper.

Elevernas kommentarer på senaste kursen:

950 kr inkl. moms

(760 exkl. moms)
Nollställ