Meny
Kustskepparintyg, Kustskepparexamen
Kustskepparintyg, Kustskepparexamen

Kustskepparintyg, Kustskepparexamen

Kustskepparintyg för fritidsskepparen med långseglarplaner.

Kustskepparintyg, Kustskepparexamen kallades för skepparexamen tidigare. Det är en utmärkt fortsättning på Förarintyget för dig som kör fritidsbåt. (Om du kör båt i arbetet måste du ha Fartygsbefäl klass VIII.) Kustskepparintyget är ett krav om du framför en båt över 12 x 4 m.

Våra kustskepparintygskurser är – precis som alla andra navigationskurser hos oss – inriktade på att du ska ha största möjliga praktiska nytta av utbildningen. Därför utformar vi teoretiska pass praktiskt med mycket sjökortsövningar. Vi erbjuder även fyra timmars praktik till sjöss i mörker med vår praktikbåt där vi är max 6 deltagare/körning. Detta är inget krav för att gå utbildningen, men ett bra tillfälle att praktiskt öva på fyrkaraktärer samt lanternor. Denna Båtpraktik mörker blir ifylld i din intygsbok.

Du som kvinna kan boka kursplats för 2 kvinnor, men betala för 1.
I alla år har sjöfarten varit mycket mansdominerad, och än idag ser vi fler män både till sjöss och till rors. Sjöskolan vill vara med och förändra detta så att även båtlivet blir mer jämställt. Vi tror att ett jämställt sjöliv blir både bättre, säkrare och roligare. För alla ombord!
Erbjudandet gäller när du som kvinna bokar en kursplats på Kustskepparintyget hos Sjöskolan, och samtidigt bokar du in en väninna på samma kurs, då bjuder vi på väninnans kursavgift. Allt som tillkommer för din väninna är eventuell kurslitteratur samt examensavgift. Erbjudandet kan ej kombineras med andra rabatter. Du bokar din kursplats på vår hemsida genom att välja kursdatum här intill, och när du sedan bokar plats för din väninna på samma kurs skriver du ”väninna till …” i meddelanderutan. Då drar vi av rabatten på din väninnans faktura.
Läs mer om erbjudandet här.

Skall du hyra båt utomlands?
Du vet väl att Kustskepparen och VHF-certifikatet ofta är krav när du hur båt i t.ex. Medelhavet! Då kanske ICC är ett bra tillval för dig. ICC är ett internationellt certifikat som du kan ta som tillval när du går Kustskepparintyget hos Sjöskolan. Läs mer om ICC på vår hemsida här!

Läs Kustskeppare och bli en bättre säkrare skeppare, det är kul givande och mycket lärorikt!

 

  • Navigering inom- och utomskärs och till havs, i och utanför prickad farled, under ljus, mörker samt i nedsatt sikt
  • Sjövägsregler
  • Utmärkningssystemet
  • Ljud- och ljussignaler
  • Säkerhet ombord med nödsignaler, hur sjöräddningen larmas, lämplig säkerhetsutrustning, brandskydd, enklare sjukvård, knopar, ankring m.m.

Provet sker på Sjöskolan. Resultatet får du direkt.

Förkunskaper
Förarintyg båt med Båtpraktik dager, bägge ifylda i din intygsbok
(ej att förväxla med ovan nämnda Båtpraktik mörker). Och du skall fylla 15 år som lägst under kalenderåret du tar Kustskepparintyget.

Lokal
Stockholm – Hus 526, Beckholmen. Gratis parkering.

På Sjöskolan fokuserar vi alltid på våra 3 ”P”.
Det betyder att allt vi gör genomsyras av ProfessionelltPraktisk samt Personligt.
Sjöskolans alla instruktörer är Professionellt verksamma inom det yrken de föreläser om. Bunkerbåt, seglingscharter, RIB-charter, sjuksyster, brandmän är några av de yrken våra instruktörer har när de inte föreläser hos Sjöskolan.
Även teoretiska kurser har Praktiska moment, så mycket och ofta det är möjligt. Även när kursschemat inte kräver det, vi på Sjöskolan anser att det blir lättare att förstå en maskin om man också får prova att skruva isär den, t.ex.
Vi ser alltid individen i vårt klassrum och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår, samtidigt som alla skall känna det positivt utmanade oavsett förkunskaper.

Gerhard Chronholm

Gerhard Chronholm

Richard Gradin

Richard Gradin

Leif Sällqvist

Leif Sällqvist

Elevernas kommentarer på senaste kursen:

2.495 kr inkl. moms

(1996 exkl. moms)
4.83 out of 5 based on 12 customer ratings
(12 kommentarer)
Nollställ