boat week

Sjöskolan Boat Week

Sjöskolan Boat Week -för ungdomar

En vecka vid, på och i vattnet för dig som precis slutat skolan och längtar efter att få njuta av friheten och sommarlovet.

Du kommer att få prova på att segla, köra motorbåt och vattenskoter, träffa brandmän och sjöräddare och lära dig navigera. Du kommer att bada, grilla på lunchen, och njuta av fartvinden när du kör vattenskoter och motorbåt. Medan du har roligt vid, och på vattnet lär du dig de teoretiska delarna för förarintyget och får samtidigt praktisk  kunskap.

För när veckan är slut har du varit ute nästan hela dagarna, fått prova på nya saker på vattnet och lärt dig så mycket navigation på vägen att du kan skriva förarintyget på lördagen.

• Grundläggande sjösäkerhet- flytväst på, uppträdande i närheten av vatten, hur räddar du någon ur vattnet
  • Navigation- teori och praktik under veckan som motsvarar en förarintygskurs
  • Seglingens grunder teori och praktik med båttur med både ribb och hyttbåt
  • Köra vattenskoter i teori och praktik
  • Manövrera motorbåt i teori och praktik
  • Sjukvård ombord- från enkla sårskador till hjärtlungräddning (HLR)

Utbildningsbevis

Efter avslutad kurs får du chasn att skriva förarintyget och få det inskrivet i en blå bok som Nämnden för Båtlivsutbildning (NFB) har för navigations- och seglarkurser. Vill du inte skriva provet får du ett kursintyg från Sjöskolan på att du varit med på Boat Week.

Förkunskaper och krav:

Vi vänder oss till dig som fyller 12 och upptill 14 år 2018. Du måste kunna simma 200 meter, förstå och prata svenska för att kunna följa de instruktion som du får av instruktören, och kommunicera med övriga deltagare ombord för säkerheten ombord. Dina föräldrar ansvarar för att du är rätt klädd för en dag på sjön, vilket betyder solskyddsmedel, glasögonstropp om det finns behov, och vind- och vattentäta kläder när väderleken kräver det.

Lokaler & Båtar

Vi samlas hos Sjöskolan på Beckholmen, Hus 526 på Beckholmen där vi har teorilektioner och segelbåtarna och skolbåten Anna ligger vid bryggan utanför Sjöskolans lokaler.Vi kommer under minst en dag färdas tillsammans med båt till Ekerö, Jungfrusund där vi har vattenskotrarna, träffar Sjöräddningssällskapet och den lokala brandkåren.

Segelbåtarna vi använder är J80, det är små kölbåtar, som vi seglar på mellan tre och fem personer. Båten är lättmanövrerad och svarar snabbt på rörelser i rodret och skotning av segel, vilket gör den till en bra båt att lära sig segla i. Varje båt harr en instruktör med sig ombord. Vi utgår från Sjöskolans brygga på Beckholmen och vi seglar på vattnet runt omkring Beckholmen.

FULLBOKAT