Meny
Utsjöskeppare Göteborg
Utsjöskeppare Göteborg

Utsjöskeppare Göteborg

Utsjöskeppare för långseglaren

Utsjöskepparintyg Göteborg är utbildningen där vi lär dig allt du behöver veta om tidvatten och strömmar. För dig som planerar segla utanför Sveriges farvatten. Vi går igenom alla de pilotböcker som du kan störa på, och bör ha med dig innan du kastar loss. Vi har också ett flertal övningar i klassrummet där du får pröva på att förbereda och räkna på faktiska överfärden, med allt från strömtriangel, tidvatten, trafikseparationer, slussar m.m.
Planerar du  eller drömmer du om en längre seglats då är också detta ett bra tillfälle att träffa andra med liknande planer, byta erfarenheter och bygga ditt nätverk inför din avfärd. Under lektionerna finns det gott om tid att diskutera olika upplägg, olika hamnar, olika vägval och olika båtar.
Vi trycker också hårt på säkerheten ombord, och går igenom mycket av den utrustning som är bra att ha med sig för att använda både som förebyggande men också om olyckan skulle vara framme.
Vi tittar även på väderprognoser, och vad du behöver känna till för att tyda dessa. Tillsammans med alla de tekniska hjälpmedel som finns idag för att ta emot både prognoser och sända meddelanden hem.

Utbildningens innehåll

Under kursens 4 dagar går vi bl.a. igenom:

  • Planering för långfärd
  • Båt och utrustning
  • Tidvatten och tidvattenströmmar
  • Kommunikation
  • Väderprognoser
  • Dokument och formaliteter
  • Hälsa och sjukvård

Förkunskaper
Kustskepparintyg

Lokal
Göteborg – Pråmen, Adolf Edelsvärds gata, Klippan.

På Sjöskolan fokuserar vi alltid på våra 3 ”P”.
Det betyder att allt vi gör genomsyras av ProfessionelltPraktisk samt Personligt.
Sjöskolans alla instruktörer är Professionellt verksamma inom det yrken de föreläser om. Bunkerbåt, seglingscharter, RIB-charter, sjuksyster, brandmän är några av de yrken våra instruktörer har när de inte föreläser hos Sjöskolan.
Även teoretiska kurser har Praktiska moment, så mycket och ofta det är möjligt. Även när kursschemat inte kräver det, vi på Sjöskolan anser att det blir lättare att förstå en maskin om man också får prova att skruva isär den, t.ex.
Vi ser alltid individen i vårt klassrum och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår, samtidigt som alla skall känna det positivt utmanade oavsett förkunskaper.

Stina Jansson

Stina Jansson

Om du vill ge bort denna kursen som presentkort så klicka här

presentkort_fyr_2

Elevernas kommentarer på senaste kursen:

3.850 kr inkl. moms

(3080 exkl. moms)
4.50 out of 5 based on 2 customer ratings
(2 kommentarer)
Nollställ